Våra konsulter

Foto: Linnea, model house

Michael Axelsson är operasångare, utbildad på Operahögskolan och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han är aktiv som frilansande sångare inom såväl opera som konsert och har arbetat vid operahus som Landesbühnen Sachsen i Dresden, Norrlandsoperan, Drottningholms slottsteater, Opera på Skäret och Dalhalla. Sedan 2015 är han anställd i Musikalliansen. Som entreprenör har Michael erfarenhet från handelsbolag, enkelt bolag och enskild firma. Han har arbetat med projektledning och kursverksamhet, bl a som ordförande i Riksförbundet Unga Musikanter, Stockholm och som projektledare för etableringen av ett Musikens hus i Stockholm. Han har även arbetat fackligt inom Teaterförbundet och åren 2015-2018 var han Sångaravdelningens representant i förbundets egenföretagarråd.

www.michaelaxelsson.se

Fredrik Malmgård har frilansat som sångare i över tjugo år, bl a på Folkoperan, Kungliga Operan och Ystadsoperan och drev även den egna gruppen Operajouren som hade verksamhet över hela landet. Fredrik är även examinerad musik- och eventarrangör och har arbetat med Stockholm New Music Festival, Stockholms kulturfestival, Tall Ships Race. Fredrik har jobbat som försäljningschef på Julkalaset i Globen och som projektledare på Regeringskansliet under Sveriges ordförandeskap i EU. Fredrik har även jobbat som aktivitetssamordnare för Kulturkraft Stockholm med ansvaret att kompetensutveckla kultursektorn i Stockholmsregionen i detta ESF projekt.

www.musikeventkonsult.se

Sofie Haag har 20 års erfarenhet av ledande roller inom scenkonst, kultur och underhållningsbranschen och är passionerad för att främja kultur, näringsliv och entreprenörskap från Sverige. I London grundade hon 2009 produktionsbolaget From Sweden Productions som arbetar för att stödja och marknadsföra svensk klassisk musik, scenkonst, kultur och underhållning utomlands, med särskilt fokus på engelsk-svenska relationer. Hon har haft förmånen att arbeta med klienter som har framträtt vid BBC Proms, Londos prestigefulla Wigmore Hall, Kings Place Cadogan Hall för att inte nämna TV, West End och Broadway. Bland klienter i Sverige märks Musik på Slottet och Vattnäs Konsertlada. Sofie har även nyligen arbetat som administrativ chef för Kungliga Operans kör, ansvarig för ungefär 55 körmedlemmar och före det som producent vid Kungliga Dramatiska Teatern och vid Drottningholms Slottsteater.

www.sofiehaag.com

Foto: Cecilia Wessman

Mats Möller är högskoleutbildad flöjtist och har åratals erfarenhet från livet som frilans. Han är en efterfrågad kursledare för såväl musiker som arrangörer både inom det fria musiklivet och institutioner och har startat upp den första högskolekursen i arrangörskap vid Musikhögskolan i Malmö. Han driver också en redovisningsbyrå nischad på kulturarbetare (musiker, konstnärer, filmare m fl). – Erfarenheten från just min redovisningsverksamhet ger en allt tydligare bild att det är kulturen som stärker näringslivet, inte tvärtom, säger Mats. – Kulturen ger mängder av arbetstillfällen till de så kallade kulturella och kreativa näringar som omger själva kultursektorn.

www.kulturekonomin.se

Karina Kampe är en sann entreprenör inom musik. Hon är sångerska, kompositör och textförfattare med erfarenheter från jazzscenen, musikal och pop/rock-branschen. Efter examen vid det prestigefyllda Berklee College of Music i Boston försörjde hon sig som sångerska i New York i två år. Karina är företagare och har släppt tre album på egna bolaget Satin & Steel, driver egen sångstudio (Scenen för musikpedagogisk verksamhet) samt frilansar som sångerska. Som styrelseledamot i Svenska Musikerförbundet samt i Svenska Kompositörer för Populärmusik (SKAP) har hon även erfarenhet av kulturpolitiskt arbete.

www.karinakampe.com

Karin Modigh är frilansande dansare, koreograf och danspedagog med inriktning på barockdans. Hon är även konstnärlig ledare för danskompaniet Nordic Baroque Dancers, som bland annat framträtt på Drottningholmsteatern. Karin är utbildad i Frankrike och på Danshögskolan, har koreograferat för Dramaten och Stockholm Early Music Festival, och dansat i produktioner i Frankrike, Tyskland, Holland och USA. Karin är även företagsekonom och har arbetat som producent på Dansens Hus och åt frilanskoreografer inom modern dans.

www.karinmodigh.eu

Christopher Kingdon är idag verksam som grundare och VD för dataspelsföretaget Adventure Box Technology AB. Han har en gedigen bakgrund inom företagsledning, produktledning och marknadsföring. Christopher har föreläst om marknadsföring, produktledning och projektledning bla på KTH och Operahögskolan. Som tenor har Christopher bla sjungit Basilio och Curzio i Figaros Bröllop samt Ottavio i Don Giovanni. Christopher har en civilingenjörsexamen från KTH och en Executive MBA från Handelshögskolan.

www.vincitoreventures.com