Våra konsulter

Foto: Linnea, model house

Michael Axelsson är operasångare, utbildad på Operahögskolan och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han är aktiv inom såväl opera som konsert och har arbetat vid operahus som Kungliga Operan, Landesbühnen Sachsen i Dresden, Norrlandsoperan, Drottningholms slottsteater, Opera på Skäret och Dalhalla. Sedan 2015 är han anställd i Musikalliansen. För Arteprenör har Michael föreläst för Region Jönköping, Gotland och Jämtland, vid Opera- och Musikhögskolor, Folkhögskolor, för KKN-nätverket på Värmdö, Lilla Akademin samt Sveriges Orkesterförbund. Han har arbetat med projektledning och kursverksamhet, bl a som ordförande i Riksförbundet Unga Musikanter, Stockholm och som projektledare för etableringen av ett Musikens hus i Stockholm. Michael har även haft flertalet förtroendeuppdrag, däribland som sekreterare i Sångaravdelningens styrelse i Teaterförbundet 2014-2016, samt representant i förbundets egenföretagarråd 2015-2018.

Sofie Marin har 20 års erfarenhet av ledande roller inom scenkonst, kultur och underhållningsbranschen och är passionerad för att främja kultur, näringsliv och entreprenörskap från Sverige. I London grundade hon 2009 produktionsbolaget From Sweden Productions som arbetar för att stödja och marknadsföra svensk klassisk musik, scenkonst, kultur och underhållning utomlands, med särskilt fokus på engelsk-svenska relationer. Hon har haft förmånen att arbeta med klienter som har framträtt vid BBC Proms, Londos prestigefulla Wigmore Hall, Kings Place Cadogan Hall för att inte nämna TV, West End och Broadway. Bland klienter i Sverige märks Musik på Slottet och Vattnäs Konsertlada. Sofie har även nyligen arbetat som administrativ chef för Kungliga Operans kör, ansvarig för ungefär 55 körmedlemmar och före det som producent vid Kungliga Dramatiska Teatern och vid Drottningholms Slottsteater.

Foto: Cecilia Wessman

Mats Möller är högskoleutbildad flöjtist och har åratals erfarenhet från livet som frilans. Han är en efterfrågad kursledare för såväl musiker som arrangörer både inom det fria musiklivet och institutioner och har startat upp den första högskolekursen i arrangörskap vid Musikhögskolan i Malmö. Han driver också en redovisningsbyrå nischad på kulturarbetare (musiker, konstnärer, filmare m fl). – Erfarenheten från just min redovisningsverksamhet ger en allt tydligare bild att det är kulturen som stärker näringslivet, inte tvärtom, säger Mats. – Kulturen ger mängder av arbetstillfällen till de så kallade kulturella och kreativa näringar som omger själva kultursektorn.

Karina Kampe är sedan snart 25 år kulturentreprenör inom musik och skapande. Som sångerska, kompositör och textförfattare har hon släppt fem album på egna labeln Satin & Steel samt medverkat på ett flertal samlingsplattor. Hon är tidigare styrelseledamot i Svenska Musikerförbundet och SKAP (Svenska kompositörer och textförfattare) och har stått många år på barrikaderna för artister, låtskrivare och musikers rättigheter. Karina har turnerat runt Sverige och Europa och har bott, utbildat sig och spelat på USAs östkust under flera år. Hon är en driven projektledare med mångårig erfarenhet av att skapa och förverkliga mål och visioner. Karina är summa cum laude alumn från Berklee College of Music i Boston, USA med inriktning professional music och Songwriting och har sedan några år även etablerat sig som coach i företaget FRÖ coaching där hon motiverar och stöttar till personligt och yrkesmässigt växande. Karina är en uppskattad pedagog och föreläsare inom bl a entreprenörskap, lyricwriting, motivation, och kvinnors hälsa. Hon lever och verkar sedan några år växelvis i Visby och Stockholm.

Foto: Unn Tiba

Karin Modigh är internationellt frilansande dansare, koreograf, regissör och danspedagog, specialiserad på dans och scenkonst från barocken. Hon är utbildad i Frankrike och på Danshögskolan, har koreograferat och regisserat för Vadstena-Akademien, Confidencen, Dramaten och Stockholm Early Music Festival, samt dansat i produktioner över hela Europa och USA. Hon är även grundare och ledare av danskompaniet Nordic Baroque Dancers, som bland annat framträtt på Drottningholmsteatern och festivaler i de nordiska länderna, Österrike, Tyskland och Polen. Karin har även en utbildning i företagsekonomi.

Christopher Kingdon är idag verksam som grundare och VD för dataspelsföretaget Adventure Box Technology AB. Han har en gedigen bakgrund inom företagsledning, produktledning och marknadsföring. Christopher har föreläst om marknadsföring, produktledning och projektledning bla på KTH och Operahögskolan. Som tenor har Christopher bla sjungit Basilio och Curzio i Figaros Bröllop samt Ottavio i Don Giovanni. Christopher har en civilingenjörsexamen från KTH och en Executive MBA från Handelshögskolan.